Peter De Wortelaer

Peter is samen met Liliane de initiatiefnemer voor het opstarten van K9 Academy vzw. Ze vormen al jaren een koppel en hebben samen een enorme liefde voor dieren ontwikkeld. Ze hebben naast Fingal, een Zwitserse Witte Herder reu, 5 poezen en recent een kruising Duitse Herder teefje die Maisy heet. Hij is geen instructeur, maar draagt de academie een onnoemelijk warm hart toe en hoopt op zijn manier een bijdrage te leveren aan de school, de baasjes en het geluk van honden. Zijn motto: “als iedereen voor zijn eigen deur veegt, is de ganse straat proper” !

Peter is de penningmeester van de vzw.

CV aangaande hondentraining

Korte opleidingen en workshops

Hondenmassage voor beginners : Syntra AB 2017

Stéphanie Vervoort

Jong en dynamisch zijn twee uitdrukkingen die zeker voor Stéphanie van toepassing zijn en daarbij heeft ze een zeer grote liefde voor haar eigen hond en honden in het algemeen. Ze perfectioneert zich vooral in puppybegeleiding en begeleiding van jonge honden en staat dan steevast op zaterdag op het veld. Zonder aarzelen stuurt ze de puppy’s, honden en baasjes naar het gewenste resultaat en ondersteunt onze zienswijze op de juiste manier. Gretig verdiept ze zich in kennis en kunde. Wat een aanwinst voor ons team!

Stéphanie is de secretaris van de vzw.

Korte opleidingen en workshops

Spel en agressie bij honden :
Dag 1 : ‘It’s Playtime’ – The Good, The Bad and the Ugly
Dag 2 : “Feisty dogs”
– omgaan met opwinding en agressief gedrag van honden op straat, in hondenuitlaatplaatsen … help hen opnieuw te integreren in onze gemeenschap. – tweedaagse door Pia Sylvani : Pergamino & Friendly with dogs – 8 en 9 oktober 2016

Sabrina Elsen

Sabrina heeft ons instructeursteam vervoegd nadat ze met haar eigen puppy – ondertussen een volwassen hond – de opleiding bij de Magische Maand succesvol beëindigd heeft. Met het hart op de tong en met veel enthousiasme begeleid ze de nieuwe puppybaasjes tijdens de Pup-date en de Magische Maand. Stap voor stap zal ze ook andere cursussen voor haar rekening nemen. Tevens was ze “puppypleeggezin” voor Bowie. Wanneer bleek dat Bowie niet de ontzettend hoge lat als “geleidehond” kon halen, heeft ze deze lieverd geadopteerd en maakt hij deel uit van haar gezin.

Sabrina is lid van de Algemene Vergadering.

CV aangaande hondentraining

Korte opleidingen en workshops

 • Workshop Beweging en gedrag door Els Vidts (FreeDogz, 2 juni 2019)
 • Seminarie met Michele Pouliot op 3 en 4 november 2018 (door Friendly with dogs)
  • Training collar cues
  • Platform training
  • Clean training without rewards
  • Punishment in a positive reinforcement program
  • Dealing with errors in training
  • Training behaviors at a distance
  • Back chaining behavior sequences

Sabine Renson

Hoe gelukkig kan je je als hondenschool prijzen, wanneer een lieve, zachte dame met ervaring en volledige opleiding zich komt aanbieden om ons leuke vrijwilligersteam te vervoegen. Hier is haar verhaal : “Goed voorbereid (dachten we meer dan 14 jaar geleden) beslisten mijn man en ik een hond in huis te nemen. De invloed van deze beslissing op ons leven hadden we echt niet verwacht!
Ondanks de lessen en tips die we kregen in de toen door ons gekozen hondenschool bleven we achter met veel vragen en “problemen”. Om onze hond beter te begrijpen ging ik zelf een opleiding  volgen bij Geert De Bolster. Met verdere bijscholing en door enkele jaren als zelfstandige gedragstherapeute te hebben gewerkt, kon ik mijn kennis nog verder verruimen.
Omdat K9 Academy vzw, net zoals ik, ervoor gekozen heeft om de baasjes met raad en daad bij te staan en probleemgedrag aan de basis aan te pakken was ik wat blij van Liliane te horen dat ik haar team mocht vervoegen.”
Sabine is lid van de Algemene Vergadering.

CV aangaande hondentraining

Cursussen

 • Hondeninstructeur-opvoeder ( Geert De Bolster 2012)
 • Hondengedragstherapeut ( Geert De Bolster 2012 )

Korte opleidingen en workshops

 • Workshop connectiemethode ( Geert De Bolster augustus 2012 )
 • Inzicht, omgaan en behandelen van agressief gedrag ( Geert De Bolster april 2013 )
 • Agressie en conflictsignalen ( Sue Sternberg oktober 2013 )
 • Fear : learning your dog to cope in the real world ( Chirag Patel mei 2014 )
 • Seminarie met Michele Pouliot op 3 en 4 november 2018 (door Friendly with dogs)
  • Training collar cues
  • Platform training
  • Clean training without rewards
  • Punishment in a positive reinforcement program
  • Dealing with errors in training
  • Training behaviors at a distance
  • Back chaining behavior sequences

Annick Kelecom

Annick doorliep met haar aussie Koda het hele programma op K9 Academy. Ze zocht ook in andere hondenscholen naar nog meer uitdagingen samen met haar hond. Drijfbal, agility en zelfs een lesje dogdance hebben ze samen gevolgd. Uit die verschillende werkmethodes heeft ze een eigen visie ontwikkeld over hondenopvoeding en -training die zeer nauw aansluit bij de filosofie van K9 Academy. Na een cursus bij Geert De Bolster heeft ze er ook haar missie van gemaakt om anderen te begeleiden naar een betere band met hun hond. Het steunen, vertrouwen en respecteren van je hond staan centraal bij haar. Als rasechte leerkracht legt Annick alles graag en duidelijk uit. Ze staat altijd klaar om je bij grote en kleine problemen met raad en daad bij te staan.

Annick is de ondervoorzitter van de vzw.

CV aangaande hondentraining

Cursussen

 • Hondengedragsbegeleider – hondenopvoeder (De Bolster Academy, 2017-2018)

Korte opleidingen en workshops

 • Workshop Beweging en gedrag door Els Vidts (FreeDogz, 2 juni 2019)

Joachim Werbrouck

“Het zou mij heel erg interesseren om bij jullie instructeur te worden” zei Joachim. “De wereld van de hond boeit mij enorm en ik zou deze wereld vanuit dat andere standpunt willen ontdekken”. Reden genoeg om deze goedlachse en sociale “hondenmens” een plaats te geven binnen ons team. Wanneer je 3 Mechelse Herders hebt en je hebt ze alle 3 bij K9 Academy getraind, weet je hoe ons systeem werkt en of je je daarin kan vinden. Joachim heeft zich binnen de kortste keren geïntegreerd in ons team en staat steeds klaar met een helpende hand en een grote glimlach.

Joachim is lid van de Algemene Vergadering.

CV aangaande hondentraining

Korte opleidingen en workshops

 • Workshop Beweging en gedrag door Els Vidts (FreeDogz, 2 juni 2019)

Ingrid Larsen

Never give up on a dream just because of the time it will take to accomplish it
The time will pass away

(Earl Nightingale)

Zo kwam de lang gekoesterde droom van Ingrid toch uit. Ze leerde Liliane in 2009 kennen op het moment dat ze met haar puppy Ella – een blond Hovawart teefje – op training kwam op de hondenschool waar Liliane toen werkte. Het klikte onmiddellijk tussen deze twee dames. Toen Liliane K9 Academy vzw oprichtte, was het Ingrids droom om hier ooit instructrice te worden… Nu, jaren later, is haar droom werkelijkheid geworden… Wat een aanwinst! Deze lieve, discrete dame begeleidt onze cursisten met veel geduld, passie en vooral grote liefde voor de honden. Ondertussen is ze haar soulmate Ella verloren maar haar dagen worden opgevrolijkt door Roxy – een lieve gehandicapte straathond uit Roemenië – en Charlie – een typische, olijke Engelse Cocker Spaniël, die wel eens voor een uitdaging kan zorgen. Je zal Ingrid steeds met een grote glimlach op het veld zien staan.

Ingrid is lid van de Algemene Vergadering.

CV aangaande hondentraining

Korte opleidingen en workshops:

2011: ‘Clean Boot Hunting’ door Robert De Messemaeker

2012: ‘Leerprocessen bij honden’ door Eva Lambrechts – Hondenclub Whisper

2014: ‘De taal van uw Hond’ door Inge Soenen – Canis Sanitas voor Hovawart Club België

2014: Workshop ‘Canine Biathlon’ (2daagse) door John Rogerson

2014: ‘Spelen alle spelende honden hetzelfde spel?’ door Eva Lambrechts – Siriustherapie

2019: ‘De Emotionele Belevingswereld van Honden’ door HondenLot

2021: ‘Reactiviteit aan de lijn’ van Big Mouth Dog Training

2021: Congres Friendly with Dogs:

            – ‘Angst, vermijdingsleren en exposure’ door Eva Paridaens

            – ‘Vermijden van verlatingsangst’ door Laura Bangels

            – ‘Najagen of verjagen? En dan?’ door Linda Vermaas

            – ‘Verzorgingshandelingen aanleren’ door Sedrick Vangronsveld

            – ‘Spelklasjes: do’s and dont’s’ door Yvette van Veldhuijsen

            – ‘Fysieke problemen en het effect ervan op het gedrag van onze honden’ door Lies Wauters

Jarne Werbrouck

Jong geleerd is oud gedaan … mogelijks is dat een gezegde dat voor deze jonge man van toepassing zal zijn. Er is geen enkele oefening die hij niet onder knie heeft en deze geeft  hij met jeugdig enthousiasme graag door aan onze cursisten. Hij weet zeker dat de “hondenwereld” hem blijvend zal boeien. Onze jongste aanwinst (letterlijk en figuurlijk) wacht een mooie uitdaging in deze magische wereld. 
Jarne is lid van de Algemene Vergadering.