11 oktober 2019 : samen met mijn 2 halfzusjes – eveneens in opleiding tot geleidehond

4 september 2019 :  ben ik niet mooi met mijn “jasje” ?

4 september 2019 : Soonian is al flink aan het werk !

21 augustus 2019

Toen K9 Academy vzw opgericht werd, hadden het bestuur en de instructeurs naast het opleiden van puppy’s en honden, eveneens de doelstelling op termijn een puppy te schenken aan een organisatie die geleidehonden opleidt.

Soonian – 8 weken

Onze keuze viel op Scale Dogs vzw.  Deze vzw leidt blindengeleidehonden op voor blinden en slechtzienden. Tevens leiden ze honden op die een steun zijn voor mensen met autisme spectrum en buddy-honden.

V.l.n.r : Sofie (Scale Dogs), Liliane (K9 Academy), Jessica (Scale Dogs) en Hildegard (Of Reckhem’s Castle)

Eerder toevallig vernamen we dat er bij de kennel “Of Reckhem’s Castle” een nestje Zwitserse Witte Herders geboren was. Scale Dogs leidt ook dit ras op tot geleidehond en kon al een aantal Witjes van bij Hildegard opleiden en met succes plaatsen. Dit was onze kans om onze 8-jaar oude belofte waar te maken. En zodoende vertrok Liliane op 29 juli naar Stockrooie om de puppy-testen mee te volgen. Sofie en Jessica van Scale Dogs hebben die dag maar liefst 8 teefjes uit het rijke nest van 11 getest. Scale Dogs geeft binnen dit ras de voorkeur aan teefjes omdat reuen erg groot kunnen worden, wat soms onhandig is o.a. op het openbaar vervoer.

Na een vermoeiende dag voor zowel de puppy’s als de instructrices van Scale Dogs, viel de keuze op Teefje Goud : “Start me up of Reckhem’s Castle”. Ze kreeg van het gastgezin waar ze ondertussen verblijft, de zeer mooie roepnaam SOONIAN.

Soonian in de armen van Liliane omringd door Benedicte en Patrick – het gastgezin waar onze pup het volgende jaar zal verblijven.

Sedert 16 augustus verblijft Soonian bij haar gastgezin dat verantwoordelijk is voor haar eerste stappen in de grote wereld. Zindelijkheidstraining en socialisatie zullen hoog in hun vaandel staan en verder zullen ze de kleine Soonian in de hondenschool van Scale Dogs de nodige basisvaardigheden bijbrengen.

Wij zullen via onze website en onze Facebook pagina geregeld verslag uitbrengen over de evolutie. We duimen heel hard dat Soonian haar taak als geleidehond over een jaar of 2 op zich kan nemen ! Succes meisje ! 

Sofie tijdens de puppy-testen

Jullie kunnen ook jullie eigen steentje bijdragen : giften zijn uiteraard welkom. Informatie hierover vinden jullie op de website van Scale Dogs vzw. Of wie weet voel jij je geroepen om gedurende 1 jaar gastgezin te worden voor één van de puppy’s !