We zijn allemaal wel eens vertederd geweest door de blik van een puppy of het gedrag van één of andere hond.  We zien alle heroïsche daden door Lassie voor ons en beelden ons de heldendaden van Rin Tin Tin in. Of willen we een hond als Bolt ?  Uw hond zal aan geen enkele van deze beelden voldoen. U moet realistisch zijn en even nadenken over het volgende:

 • Wilt u of kan u de komende 10 à 12 jaar voor uw hond zorgen?
 • Heeft u voldoende tijd die u aan uw hond kan besteden ? Het opvoeden van uw hond vraagt tijd en geduld. U moet ook voldoende aandacht aan uw hond besteden.  Indien uw hond elke werkdag langer dan 5 uur alleen moet zijn, is het best de hulp in te roepen van familie, vrienden of buren om dagelijks de nodige wandelingen te maken of … om geen hond te nemen.  Een hond is een roedeldier en heeft van nature nood aan gezelschap. Hij zal zich vervelen als hij zo lang alleen moet zijn, en zal mogelijks onhandelbaar worden.
 • Zijn er in de (nabije) toekomst veranderingen in het gezin op til ? Een baby op komst, veranderen van baan, verhuizen naar een appartement of naar het buitenland ? …
 • Past hij in uw financieel plaatje ?  Een hond kost behoorlijk wat geld. Niet alleen de aankoop is over het algemeen duur, maar ook kwalitatief voedsel, de vaccinaties, onverwachte dierenarts- of hospitalisatiekosten, pensionkosten wanneer u met vakantie gaat, ….
 • Heeft u genoeg plaats in huis en in de tuin of woont u op een appartement ?
 • Wandelt u graag, wanneer de zon schijnt, maar ook in de pletsende regen of wanneer het vriest ?
 • Realiseert u zich dat een hond met modderpoten binnen gaat ?  Dat hij haar zal verliezen en dat hij daarbij tweemaal per jaar in de rui gaat ?
 • Staat gans de familie achter uw besluit ? U kan niet iemand opzadelen met een hond die niet gewenst is.
 • Wenst uw kind een hond, of wenst u het ook ? Koop nooit een hond voor uw kind als u zelf de zorg niet wilt dragen.
 • Wat gaat u doen met de hond als u met vakantie vertrekt ?  Mag de hond mee ?  Ken je iemand die voor hem kan zorgen ?  Mag hij naar een goed dierenpension?
 • Bent u even aanhankelijk en trouw als u van uw hond verwacht?
 • Is er niemand in het gezin allergisch voor dierenharen?
 • U moet bij uw kinderen maar ook bij uw hond blijven.

Neem onze raad a.u.b. heel ernstig ! Meer en meer zien we verkeerde matches: bazen die de impakt van een hond onderschatten en die ze dan wensen te herplaatsen. Dit is pijnlijk voor iedereen ! Zowel de hond als de baas lijden eronder. Kies uw nieuwe vriend wel overwogen zodat hij een vriend voor het leven kan blijven !

EN … blijf weg uit de broodfok !

Een hond in huis is dus leuk  als er goed over nagedacht werd. Indien u graag meer informatie wenst voor u uw puppy of hond in huis haalt, kan u altijd, op afspraak, even komen praten op onze school (desgewenst bij u thuis). U krijgt heel wat informatie en tips mee … dingen waar u nog niet aan gedacht had misschien. Wij geven u raad aangaande de keuze van een fokker en desgewenst advies over het gekozen ras.

Wij geven u een lijst mee van boeken die u desgewenst kan lezen zodat u goed voorbereid aan dit avontuur kan beginnen, want het spreekwoord zegt: “goed begonnen is half gewonnen”.

Een korte beschrijving van de verschillende rassen kan u al inspireren en u helpen een juiste keuze te maken. Ook deze site is leuk als eerste kennismaking.

Voor deze sessie vragen wij 20 euro die afgetrokken wordt van het inschrijvingsgeld. De verplaatsing naar u thuis tot 10 km is gratis. Voor elke bijkomende km betaalt u 0,35 euro.